top of page

VECKA 8

VECKA 8

Anita midjemÄtt: 62,5 (+4,5 totalt 16,5cm)

Anita vikt: -

Olga midjemÄtt: 55,5 cm (+3,5cm total 13cm)

Olga vikt: -

DÄ gÄr vi in pÄ sluttampen!

Töserna Àr enormt stora och Anitas mage har nÀstan exploderat. Hon Àr mycket större Àn vad sin mor var som bar 9 st. Dock var hennes mor en större hund ocksÄ och magstorleken avgör inte antalet valpar men jag börjar tro Anita har 7-9st. Ska bli spÀnnande!

Olgas mage hÀnger mer nerÄt Àn Ät sidorna som Anitas trillingnöt-mage.


FrÄn sista parning Àr de pÄ dag 54. FrÄn första parning Àr Olga pÄ dag 60 och Anita pÄ dag 56.

Vi tror Olga ploppar till fredagen och Anita senast tisdag nÀsta vecka.


Jag tog ingen vikt pÄ dem för jag vill inte lyfta dem i onödan för en sÄn sak. Magarna vÀxer som de ska sÄ vikt Àr mest egen nyfikenhet.

Nu Àr förberedelse verkligen igÄng.

SÀngen Àr framplockad och stÄr bredvid valphagen, vi har en hurts bredvid med det nödvÀndigaste. DÀr Àr glidslem, tÀnger och saxar (nÀr Anita föddes sÄ kom hon med en intakt hinnsÀck sÄ fick klippa upp den. Var omöjlig slita loss med hÀnderna). DÀr Àr ocksÄ massa handdukar, förbandslÄda,

köksvÄg, block och penna för anteckningar, hushÄllsrullar, stÀdservetter, sterila engÄngshandskar och handsprit.


Journumret till flera veterinĂ€rer finns nĂ€ra och de Ă€r förvarande ifall det skulle uppstĂ„ komplikationer. Tack och lov sĂ„ har vi flera veterinĂ€rer nĂ€ra sĂ„ kĂ€nner inte stor panik inför det. Jag har iaf meddelat 2 att vi kanske ringer. GĂ€ller att gardera sig 😁

Nu fixas massa matlÄdor för dÀr kommer inte vara tid att stÄ vid spisen eller ens Àta men med matlÄdor blir det lite enklare.





75 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

VECKA 7

VECKA 6

VECKA 5

InlÀgg: Blog2_Post
bottom of page